skip to Main Content

Consultatiile oftalmologice nu sunt doar o simpla verificare a vederii neclare – acestea reprezintă o parte esențială a îngrijirii sănătății.

De asemenea, mulți oameni care au afecțiuni oculare care pot cauza pierderea vederii, nu sunt conștienți de aceasta până când nu se supun unei examinări oftalmogice.

Cel mai bun lucru pe care îl puteți face pentru a vă proteja calitatea vieții – și cea a celor dragi – este să programați examinări anuale pentru ochi întreagii familii.

Un examen oftalmologic implică o serie de teste pentru a evalua vederea și pentru a verifica bolile oculare Fiecare test în timpul examenului ocular evaluează un aspect diferit al vederii sau al sănătății ochilor.

De ce?

Un examen oftalmologic ajută la detectarea problemelor oculare în stadiul lor cel mai timpuriu – când acestea sunt tratabile. Examinările periodice ale ochilor oferă șansa profesionistului de a vă ajuta să vă corectați sau să vă adaptați modificărilor vizuale și vă oferă sfaturi despre îngrijirea ochilor.

Când trebuie să aveți un examen oftalmologic?

Mai mulți factori pot determina cât de frecvent aveți nevoie de un examen oftalmologic, incluzând vârsta, starea de sănătate și riscul apariției problemelor oftalmologice.

Copiii de 3 ani și mai mici
Pentru copiii sub 3 ani, medicul va căuta probabil cele mai frecvente probleme de ochi – ochiul leneș, strabismul, etc. Dacă există simptome, este necesară o examinare la acel moment, indiferent de vârstă. Copilul dumneavoastră ar putea suferi un examen de ochi mai extins, la vârste cuprinse între 3 și 5 ani.

Copiii de vârstă școlară
În cazul în care copilul dumneavoastră nu are simptome ale problemelor de vedere și nici un istoric familial în acestă direcție, veniți la control o dată la 12 luni sau efectuați examenul oftalmologic pe baza recomandărilor medicului.

Adulții
În general, dacă sunteți sănătoși și nu aveți simptome ale problemelor de vedere, vă rugăm să verificați această schemă:

  • La fiecare 5-10 ani în intervalul de vârstă  20 și 30 ani;
  • La fiecare 2 sau 3 ani în intervalul de vârstă 40 şi 54 de ani;
  • La fiecare 1 sau 2 ani în intervalul de vârstă 55 şi 64 de ani;
  • La fiecare an după vârsta de 65 de ani.

Verificați mai des ochii dacă:

  • Purtați ochelari sau lentile de contact;
  • Aveti istoric familial de boală oftalmologică sau pierdere a vederii;
  • Aveți o boală cronică care vă pune un risc mai mare de boli oculare, cum ar fi diabetul zaharat;
  • Luați medicamente care au efecte secundare grave asupra vederii.
Sună acum!

× Cu ce te putem ajuta?