skip to Main Content

My Optik vă oferă modele variate și stiluri diferite de rame, branduri diverse și prețuri pentru toate buzunarele. Moderne sau clasice, colorate sau simple, în magazinele noastre veți găsi cu siguranță varianta potrivită look-ului dumneavoastră. Vă așteptam în oricare dintre cele patru puncte de lucru din Iași  unde consilierii noștri specializați vă vor ajuta să vă alegeți rama adecvată stilului, nevoilor și confortului dumneavoastră.

De ce trebuie să țineți cont atunci când vă alegeți rama pentru ochelarii pe care îi veți purta zi de zi?

Stilul, personalitatea dumneavoastră sau tendințele modei, dioptria necesară, materialul din care este confecționată rama sau forma acesteia, sunt câteva criterii de care trebuie să țineți cont.

Ochelarii dumneavoastră trebuie să arate foarte bine, să aibă calitatea și performanțele pe care vi le doriți!

De aceea, vă oferim câteva informații care credem că vă vor ajuta să faceți cea mai potrivită alegere.

Rama ochelarilor de vedere trebuie să respecte o serie de reguli:

Rama aleasă trebuie să corespundă cu recomandările specialistului şi să îndeplinească următoarele criterii:

Materialul ramei Dacă specialistul ne recomandă să purtăm ochelarii permanent, trebuie luat în considerare faptul că un model mare va deveni inconfortabil după câteva ore de folosire. Putem alege între rame din metal (rezistente, robuste), rame din plastic (uşoare, sensibile) sau titan (uşoare şi flexibile) sau Ultem (flexibile şi rezistente).

În funcție de materialul din care este confecționată rama, vă punem la dispoziție:

Rame din plastic

Ușoare și flexibile, într-o gamă largă de culori și forme, ramele din plastic sunt ușor de manevrat și de întreținut.

Rame din metal

Confecționate numai din metale de cea mai bună calitate, rezistente, capabile să-și mențină forma, acest tip de rame sunt prevazute cu pernuțe de sprijin pentru nas sau punți nazale, ce permit reglarea ramei în funcție de fizionomia purtătorului.

Rame din titan

Foarte ușoare, hipoalergice, cu o rezistență deosebită la impact sau la coroziune, sunt ușor de reglat și de purtat, fiind o alegere excelentă pentru persoanele cu un stil de viață activ .

rame-ochelari-my-optik

În funcție de modul de construcție al ramei, vă putem oferi:

Rame – contur întreg

Acestea pot suporta montarea oricărui tip de lentilă (sticlă, plastic, trivex, policarbonat, de diferite grosimi, culori sau cu diferite tratamente), lentilele fiind foarte bine fixate și fără posibilitatea de a se mișca.

Rame cu fir (perivist)

Sunt confecționate în partea superioară din plastic sau metal, iar în partea inferioară lentila fixându-se cu ajutorul unui fir de nailon. Sunt estetice și ușoare, oferind un câmp vizual extins în partea inferioară.

Rame cu prindere cu șurub/capse

Sunt rame fără contur, alcătuite doar din punte nazală și brațe. Sunt foarte discrete și foarte ușoare (cântăresc doar câteva grame) şi nu limitează câmpul vizual.

Poziţia ramei pe nas

Ramele pot fi de 2 tipuri – cu şa nazală sau cu perniţe. Perniţele pot fi ajustate pentru o mai bună poziţionare a ochelarilor, însă pot lăsa urme pe pielea din jurul nasului, iar cele cu şa nazală nu pot fi ajustate.

Dimensiunea ramei

Dacă ochelarii nu sunt destinaţi cititului, lentila trebuie să fie suficient de lată astfel încât să ofere un câmp vizual cât mai cuprinzător.

Forma feţei

Când vine vorba de alegerea ochelarilor de vedere în funcţie de forma feţei, se recomandă o formă a lentilei opuse formei feţei. Pentru faţa rotundă, ramele pătrate sunt cele mai potrivite, iar pentru faţa pătrată, se potrivesc ramele rotunde. Persoanelor cu faţa ovală li se potriveşte, în principiu, orice tip de ramă.

Pentru că vrem să beneficiați o perioadă cât mai lungă de ramele favorite, vă sfătuim să le tratați cu blândețe, fără să le bruscați brațele, folosind întotdeauna ambele mâini când le așezați la sau când le scoateți de la ochi.

Consilierii noștri vă stau oricând la dispoziție pentru a vă oferi informații complete și pentru a vă ajuta să vă găsiți rama perfectă pentru dumneavoastră!

 

logo-zeiss-my-optik-iasi
logo-rodenstock-my-optik-iasi
logo-interoptik-my-optik-iasi
logo-hoya-my-optik-iasi
logo-essilor-my-optik-iasi
Sună acum!

× Cu ce te putem ajuta?