skip to Main Content

Frecvența recomandată pentru examinarea ochilor copiilor și adulților

Examinările periodice reprezintă o parte importantă a asistenței medicale preventive. Multe probleme de vedere nu au semne sau simptome evidente, astfel, este posibil să nu știți că există o problemă. Diagnosticul precoce și tratamentul problemelor de vedere pot ajuta la prevenirea pierderii ireversibile a vederii.

Istoricul pacientului
Specialistul vă va întreba despre problemele de vedere pe care le aveți în prezent și despre starea generală a sănătății, când au început simptomele, medicamentele pe care le luați și orice detalii legate de locul de muncă sau de mediu care ar putea afecta vederea.

Acuitatea vizuală
Măsurătorile acuității vizuale evaluează cât de clar vede fiecare ochi. Tabelele de citire sunt adesea folosite pentru măsurarea acuității vizuale.

Teste preliminare
Un optometrist poate dori mai întâi să privească anumite aspecte ale funcției vizuale și ale sănătății ochilor. Testele preliminare pot include evaluarea percepției adâncimii, vizionarea culorii, mișcările mușchilor oculari, vederea periferică sau laterală și modul în care pacienții răspund la lumină.

Keratometria
Acest test măsoară curbarea corneei (suprafața exterioară a ochiului) prin focalizarea unui cerc de lumină pe cornee și măsurarea reflexiei sale. Această măsurare este deosebit de importantă în determinarea potrivirii corespunzătoare a lentilelor de contact.

Refracţia
Refracția determină puterea lentilei de care aveți nevoie pentru a compensa orice eroare de refracție (miopie, hipermetropie sau astigmatism).

Sună acum!

× Cu ce te putem ajuta?