skip to Main Content
Despre ochelarii de vedere

Alegerea ochelarilor de vedere poate fi o adevărată provocare! Problemele de vedere apar din ce în ce mai des, iar dacă nu sunt depistate şi corectate la timp, pot provoca deteriorarea continuă a vederii și a vieții. În momentul în care trebuie să ne alegem o pereche de ochelari există mai multe  aspecte de care trebuie să ţinem cont, de la partea estetică până la cea funcţională.

Când avem nevoie de ochelari?

Unele persoane încep să aibă probleme de vedere încă din perioada copilăriei, iar în majoritatea au cauză ereditară. Partea bună este că în unele dintre cazuri problemele se pot remedia semnificativ doar prin câteva luni de zile de purtat ochelari. Nevoia de a purta ochelari poate să difere de la caz la caz. Pot fi necesari ochelari de vedere pentru a trata afecţiuni precum: miopia, hipermetropia, astigmatismul, sau pentru protejarea ochilor de lumina albastră de la ecranele dispozitivelor mobile.

Lumina albastră, principalul inamic al ochilor

Lumina albastră a dispozitivelor electronice, cum ar fi ecranul telefonului, televizorului, tabletei etc., cauzează probleme la peste 90% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 30 ani. Conform unui studiu realizat de specialiştii de la Academia Americană de Oftalmologie, numărul persoanelor cu afecţiuni de vedere este în creştere în zone precum Asia şi America, iar aceleaşi semne încep să apară şi în Europa. Principala cauză a problemelor de vedere este utilizarea excesivă a dispozitivelor mobile şi reducerea timpului petrecut în aer liber. Cu toate că tehnologia a evoluat, iar lentilele de contact şi operaţia cu laser sunt metode de corecţie mult mai accesibile decât erau înainte, ochelarii rămân cel mai popular mijloc de corecţie al problemelor de vedere.

Avantajele şi dezavantajele ochelarilor de vedere

Printre avantajele purtării de ochelari de vedere enumerăm:

  • Consultaţia oftalmologică pentru determinarea dioptriilor de ochelari este simplă, rapidă şi nedureroasă ca proces;
  • Perioada de adaptare este redusă (acomodarea cu ochelarii durează cel mult două zile);

Există însă şi câteva dezavantaje:

  • Îţi schimbă aspectul fizic şi eşti condiţionat de modelul acestora;
  • Pot deveni incomozi dacă nu alegi o ramă potrivită şi eşti nevoit să îi porţi tot timpul;

 

Cum alegem ochelarii de vedere

Alegerea ochelarilor este un proces pe care nu îl putem parcurge fără a urma câţiva paşi în prealabil. Primul pas, fără de care nu se recomandă sub nicio formă purtarea ochelarilor, este consultaţiaoftalmologică sau optometrică. Consultaţia presupune o examinare completă a ochiului şi a anexelor sale, în vederea depistării oricărui tip de probleme. La My Optik ea se poate realiza numai de către un medic oftalmolog sau de către un optometrist. Consultaţia oftalmologică, fie că este vorba doar de simpla măsurare a dioptriilor sau de o investigaţie completă, trebuie efectuată doar în centre de optică şi de către personal specializat: optometrist sau medic oftalmolog.

Când avem nevoie de ochelari, dar nu îi purtăm sau ni se schimbă dioptriile, creierul percepe imaginile ca fiind normale. Până nu probăm o pereche de ochelari nu ştim cum ar trebui, de fapt, să vedem.

Vă aștepăm în opticile nostre să vedeți din nou viața…cu ochi buni!

Sună acum!

× Cu ce te putem ajuta?